Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_fv8kaapv1rf4jf5013hnshg745, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/b22e47391be095226afe1af235e7c420c29d5e96): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Top 10 middenklassers in het D-segment


| Door:

En de 10 populairste middenklassers van Nederland zijn...

Spiegeltje aan de wand, wat zijn momenteel de populairste middenklassers van ons land?

Het D-segment ofwel de middenklasse blijft een populair segment in Nederland voor de zakelijke rijder. Al dan niet geholpen door plug-in hybride versies levert dat een opvallende top-10 middenklasse op.

BMW aan kop

Aan kop gaat de BMW 3 Serie met 17% marktaandeel, stipt gevolgd door de Volkswagen Passaat met 16%. Beide modellen zijn te koop als plug-in hybride met 15% bijtelling en mede gezien de scherpe prijsstelling dragen die uitvoeringen zeker bij aan het succes.

Op de derde plaats zien we nieuwkomer Audi A4 met een aandeel van 12%. De Audi komt sterk binnen en krijgt in de komende tijd nog meer varianten; niet alleen sportieve zoals de S4, maar reken ook op een A4 Avant g-tron op aardgas.

Skoda staat sterk

De Skoda Superb kan niet achterblijven in de top-10. Hij noteert de vierde plaats (11%) en de populariteit is niet verwonderlijk want Skoda biedt veel ruimte tegen een gunstige prijs. Bovendien kan de kwaliteit(sbeleving) van de Superb zich anno 2016 prima meten met vele concurrenten.

Volvo toont aan dat een relatief oud model nog prima mee komt. De S60/V60 noteren 9% aandeel en een vijfde positie. Momenteel zijn de D5 en D6 plug-in hybride extra scherp geprijsd, nu deze stekkerversies eigenlijk alleen nog dit jaar fiscaal interessant zijn.

Mercedes moet inleveren

De Mercedes C-Klasse kan ‘traditiegetrouw’ niet op tegen het succes van de BMW 3 Serie. Dat ligt niet zozeer aan de kwaliteiten van de auto, maar meer aan de prijs. De Duitser noteert 7% aandeel en blijft de Ford Mondeo net voor. Ford kon doorgaans op flinke populariteit rekenen maar dat wil met de Mondeo (6% aandeel) nog niet zo lukken.

Hekkensluiters

De Insignia van Opel is over zijn hoogtepunt heen en staat op de achtste positie met 3%. Daar doet reclame over adaptieve cruise control en OnStar met Wifi niets tegen. Hekkensluiters zijn verder de Mazda6 en de Peugeot 508 (2%). De Peugeot krijgt volgend jaar een opvolger, maar Mazda zit momenteel in de lift. Voor het einde van dit jaar kunnen de Japanners zich nog opgewerkt hebben.

Kansen voor Renault

Dat geldt ook voor nieuwkomer Renault Talisman, die met een aandeel van 2% nog een kleine rol speelt in het D-segment. Klankenorders worden echter pas net aangenomen, dus de Fransoos heeft dit jaar nog alle kansen voor een dominante positie. Of dat kan gaan lukken lees je binnenkort op LeaseAutoVandaag.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_fv8kaapv1rf4jf5013hnshg745, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0