Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_hvoeu18bq58qbmkkmjgdk1r1h2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/06a159f087f34121afaa1a9fa88826eeb3dbff3b): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
meest verkochte leaseauto's en leasemerken in 2016


| Door:

Leasemarkt: meest verkochte leaseauto's en leasemerken

Voor 2016 zijn de bijtellingscategorieën gewijzigd. Daardoor zijn andere modellen en merken aantrekkelijker geworden voor de leaserijder.

Elke maand houden bedrijven zoals VWE, RDC en Aumacon zich bezig met de verwerking van registratiecijfers. Dat zorgt voor een maandelijks top 10 lijstje met populairste leasemodellen én een overzicht van populairste merken t.o.v. vorig jaar. Uiteraard zie je maandelijkse pieken bij een tijdelijke private lease actie zoals de Albert Heijn - Opel private lease actie of de Athlon – MINI private lease actie.

Goed presterende merken

Naast deze uitschieters zijn er ook constant goed presterende merken en modellen. Als we namelijk de cijfers vanaf 1 januari tot nu analyseren en kijken naar de prestatie van bepaalde merken ten opzichte van vorig jaar, dan zitten BMW en Skoda elke maand in de top 5 en scoren ze bijna elke maand beter dan dezelfde maand in 2015.

Goed presterende modellen

BMW en Skoda scoren als merk goed, doordat ze enkele modellen hebben die bijna elke maand in de top 10 registratielijst staan. Voor Skoda is dat de Skoda Octavia Combi en voor BMW scoort de 3-serie goed. Bij BMW is de 3-serie dit jaar extra aantrekkelijk geworden door de toevoeging van de BMW 330e Plug-In Hybride met 15% bijtelling.

Uiteraard behalen BMW en Skoda hun top 5 positie als merk niet door één model. De overige modellen van het merk moeten ook goed scoren, ook al is het misschien niet elke maand een top 10 positie.

Het tegenovergestelde

Het tegenovergestelde van BMW en Skoda is ook zichtbaar in de registratielijsten. Sommige merken hebben één of enkele modellen die elke maand in de top 10 scoren, maar niet eenzelfde positie scoren in de merkenlijst. Enkele voorbeelden daarvan zijn de Toyota Aygo en Nissan Qashqai. Het broertje van de Nissan Qashqai, de Renault Kadjar zie je soms wel in het top 10 modellenlijstje én de Renault Clio Estate staat ook soms in het top 10 modellenlijstje. Tezamen scoort het merk Renault wel elke maand goed!

Kleine modellen

Het opvallende is dat elke maand veel kleinere modellen in de top 10 modellenlijst te vinden zijn. Volkswagen scoort hierdoor als merk elke maand erg goed! Elke maand heeft Volkswagen een nummer 1 positie qua registraties. Ondanks dat ze dit jaar minder presteren dan vorig jaar. Volkswagen heeft deze nummer 1 positie te danken aan de maandelijks sterke verkopen van de Up!, Polo, maar ook de grotere broertjes de Golf en Passat variant scoren goed. Daardoor zie je sinds januari 2016 twee keer zoveel lease-Volkswagens op de Nederlandse wegen dan het nummer 2 leasemerk. Volkswagen lijkt op de leasemarkt in ieder geval weinig last te hebben van hun dieselgate en zal vermoedelijk het meeste verkochte merk van 2016 worden.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_hvoeu18bq58qbmkkmjgdk1r1h2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0