Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_7ureakaek31oetkabghu2dbid1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Hyundai Ioniq veelbelovend als hybride en EV


| Door:

Hyundai Ioniq veelbelovend in de lease

Niet alleen met de prijs, maar ook met de kwaliteit weet Hyundai te overtuigen. Zowel de nieuwe Ioniq hybride als de Ioniq EV zijn veelbelovend.

Hyundai ontwikkelde één auto om als plug-in hybride, hybride en elektrisch aangedreven model aan te bieden. Die aanpak blijkt succesvol want uit onze eerste indruk met de hybrideversie en de EV-versie blijkt Hyundai goed huiswerk te hebben verricht.

Standaard met adaptieve cruise

De Ioniq is behoorlijk stil, keurig afgewerkt, biedt veel luxe – tot aan stoelventilatie toe – en biedt ook voldoende ruimte op de achterbank, ondanks de gestroomlijnde koets. Opvallend is dat Hyundai de Ioniq standaard met adaptieve cruise control aanbiedt, ook als het de instapper betreft. Het basismodel kost 21.995 euro (Ioniq hybride), een bijzonder scherpe prijs gezien het model qua formaat tegen de Toyota Prius aanschurkt, die voor net geen 30 mille in de boeken staat. Beide modellen hebben 21% bijtelling voor de zakelijke rijder. Ook voor particuliere rijders is dit een goed alternatief voor de Prius.

8 jaar accugarantie

Hyundai biedt voor de Ioniq EV acht jaar garantie of 200.000 kilometer op het accupakket en dat is bovengemiddeld in deze klasse. Op de ‘rest’ van de auto geldt de gebruikelijke vijf jaar fabrieksgarantie. Met een actieradius van 250-280 kilometer – de opgave verschilt per documentatie – kunnen de Koreanen ook concurrenten zoals de e-Golf en LEAF de baas zijn. Niet in de laatste plaatst verzorgt Hyundai bij aanschaf van de Ioniq EV ook voor een laadpaal met installatie en bijbehorende service (vijf jaar). Naar verwachting gaat de Ioniq EV zo’n 34.000 euro kosten, met 4% bijtelling voor de zakelijke rijder.

Eerste leveringen

De eerste leveringen van de Hyundai Ioniq vinden plaats in september (hybride) of oktober (EV). Vanaf 2017 staat ook de plug-in hybride versie met een elektrische actieradius van 50 kilometer in de showrooms. Voor deze variant betaalt de zakelijke rijder dan 22% bijtelling.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_7ureakaek31oetkabghu2dbid1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0