Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_f3ugrmar3d7vuknqsqkmbfsr05, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/184c6913489260364d483aa0d6b825404547a58a): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Hyundai IONIQ Electric met 4% of 45 euro netto bijtelling per maand


| Door:

Hyundai IONIQ Electric in twee uitvoeringen beschikbaar

In oktober van dit jaar breidt Hyundai het aanbod van de IONIQ uit met de volledig elektrische versie. Hij komt er in twee uitvoeringen voor prijzen vanaf 33.995 euro en 37.495 euro. Met 4% bijtelling betaal je dan minimaal 45 euro netto bijtelling.

Ten opzichte van de Hyundai IONIQ hybrid heeft de IONIQ Electric een afwijkend gezicht met dichte grille, want een grille heeft de elektromotor niet nodig. Onder de achterbank vinden we een 28 kWh accupakket dat de Koreaan een elektrische actieradius van 250-280 kilometer geeft in de Europese verbruikscyclus. Reken in de praktijk dus op zo’n 200 kilometer. De genoemde elektromotor is 120 pk/290 Nm sterk en kan ondanks het lagere vermogen de IOIQ het snelst van 0-100 km/u laten sprinten: in 9.9 seconden (voor wat het waard is). Hyundai communiceert een topsnelheid van 165 km/u. Veel belangrijker is dat de IONIQ EV ondanks het accupakket nog altijd 455-1410 liter bagageruimte heeft. In beide opzichten troeft Hyundai concurrenten als de Volkswagen e-Golf en Nissan LEAF af.

Servicepakket

Hyundai verkoopt de IONIQ Electric ook altijd met een servicepakket van 2500 euro, waarin een laadpaal inclusief montage, roamingkaart, laadkabels, garantie en onderhoudskosten inbegrepen zijn. Hierbij biedt het merk ook 5 jaar garantie op de laadpaal, in plaats van alleen de auto. Het accupakket biedt 8 jaar garantie (of 200.000 km).

Twee uitvoeringen

De IONIQ EV staat voor 33.995 euro in de boeken als Comfort met standaard een 8-inch LCD-navigatiesysteem met achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, een radio FM/AM, DAB+ én de besturingssystemen voor infotainment in de auto: Android Auto/Apple CarPlay. Verder profiteert de bestuurder van TomTom LIVE Services en adaptieve cruise control. Ook volautomatische airconditioning, parkeersensoren voor en achter, adaptieve cruise control met stop & go-functie, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare ramen voor en achter behoren bij het standaardarsenaal van de Hyundai IONIQ Electric Comfort.

Als Premium kost hij 37.495 euro en behoort ook lederlook bekleding, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, verwarmbare stoelen voor en achter en een verwarmbaar stuurwiel tot de uitrusting. Ook het draadloos opladen van de smartphone behoort tot de mogelijkheden. Op veiligheidsgebied voegt de IONIQ Premium een blinde hoek detectiesysteem toe en een waarschuwingssysteem voor achteropkomend verkeer, Rear Cross Traffic Alert genaamd. De Premium-uitvoering heeft voorts een schuif-/kanteldak en een regensensor. De verlichting aan de achter- en voorzijde is full LED.

45 euro netto bijtelling

Beide versies profiteren van 4% bijtelling voor de zakelijke rijder en daardoor rijd je de IONIQ al vanaf 45 netto bijtelling per maand.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0