Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/57414e9cea8a3b5f8112388f988280ade73589f9): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Lease een Renault ZOE 40 met 41 kWh accu en 400 kilometer actieradius


| Door:

Renault introduceert elektrische ZOE 40 met 400 kilometer actieradius

Renault vergroot zijn voorsprong als aanbieder van elektrische auto’s met de komst van de ZOE 40. Op basis van de elektrische ZOE komen de Fransen met een 41 kWh accupakket waarmee je maximaal 400 kilometer kunt rijden!

400 kilometer

Waar de meeste elektrische auto’s op dit moment een actieradius hebben van maximaal 200 kilometer (smart, e-Golf) tot soms 300 kilometer (BMW i3), is Renault al verder. De Zoe krijgt een nieuw accupakket met 41 kWh capaciteit dat hetzelfde gewicht en formaat als de huidige variant. Zo vergroot het merk de actieradius van de elektrische Renault Zoe naar 400 kilometer in de NEDC-verbruikscyclus, een score waar medio volgend jaar ook de Opel Ampera-e aan komt.

Renault weet ook dat die standaard verbruikscyclus ook voor elektrische auto’s niet realistisch is. Daarom zeggen de Fransen zelf ook dat maximaal 300 kilometer actieradius een reële opgave is. De Renault ZOE 40 - want zo gaat hij heten - is per 1 oktober te bestellen en rolt vanaf januari naar de dealers.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma van de ZOE is nu overzichtelijk; alle versies met uitzondering van de instapuitvoering Entry worden geleverd met de 41 kWh accu, alleen de instapper krijgt nog de huidige 22 kWh accu. Nieuw is de uitvoering ZOE Bose met onder meer een hoogwaardig audiosysteem van dat merk. Medio volgend jaar geeft ook een nieuwe smartphone app acte de présence voor nog meer connectiviteit. De beschikbare laadpalen zijn via het R-Link infotainmentsysteem op te vragen.

 

Optie: snelladen

Wel biedt Renault de keuze om de ZOE uit te rusten met een snellader. Hij heeft dan niet de R90-elektromotor maar de Q90-elektromotor. De actieradius daalt dan licht naar maximaal 370 kilometer maar met deze Quickcharge uitvoering kun je wel snelladen langs bijvoorbeeld snelladers aan snelwegen. Zonder snellaadfunctie kan de Zoe maximaal 80 kilometer rijbereik per 30 minuten laden.

 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0