Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_94pum9ru4gtb5g2mgfktvu3sr6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Lease de populaire Renault Zoe,Clio,Megane,Kadjar of Talisman


| Door:

Populaire leaseauto's Renault houden verkopen op peil

Het jaar 2015 kon bij Renault niet meer stuk dankzij het succes van de Clio. Toch heeft de Franse automaker dit jaar ook niets te klagen. Hoe kan dat? De Renault-verkopen blijven op peil dankzij modeluitbreiding en vernieuwing.

Record

In recordtempo heeft Renault vrijwel zijn complete gamma vernieuwd. Dankzij Laurens van den Acker staan de neuzen nu glansrijk dezelfde kant op. Omdat de Clio als eerste van de nieuwe designtaal mocht profiteren, is die auto onlangs opnieuw langs de tekentafel gegaan voor een facelift.

Het was de Clio die vorig jaar - samen met de Peugeot 308 - tot de best verkochte auto’s van Nederland behoorde. Zowel de Clio Hatchback en Clio Estate wisten met hun dCi 90 en 14% bijtelling riant aan kop te gaan in het segment. Dit jaar valt de Clio samen met al zijn concurrenten in de 21% bijtellingscategorie en dus is het warme broodje van de bakker feitelijk minder warm. Of toch niet?

Verkopen op peil

Renault heeft tot nu toe alweer 7430 Clio’s op de weg gezet, in vergelijking met 12.870 stuks vorig jaar. Ook al is dat bijna een halvering van de verkopen, de totale Renault-verkoopteller staat op 24.572 stuks, en dat is nog geen 1500 stuks lager in vergelijking met 2015. Hoe dat kan? Modeluitbreiding. 

Nieuwe modellen

Dit jaar zijn het de Talisman en nieuwe Megane die de verkopen op peil houden. En dan is de Megane Estate nog niet eens gearriveerd bij de dealer. Ook de Renault Kadjar beleeft nu zijn hoogtepunt en is een sterke speler in de leasemarkt. De interesse voor de kleintjes Captur en Twingo blijft stabiel. Van de Renault ZOE zijn dit jaar niet meer dan 150 stuks verkocht maar nu de nieuwe Renault ZOE 40 met 41 kWh accu in de pijplijn zit, verwachten we daar veel meer van. De elektrische Fransoos haalt namelijk een realistische actieradius van 300 kilometer. Daar kun je mee thuis komen! Ondertussen blijft Renault ook wedden met twee paarden in het MPV-segment. De Scenic en Grand Scenic gaan splinternieuw aan de bak om als ruime gezinsauto een graantje mee te pikken in de krimpende markt van de MPV.

Europees succes

Geldt het verkoopsucces alleen in Nederland? Nee. Groupe Renault registreerde 1,57 miljoen auto’s in de eerste helft van 2016, een toename van 13,4% ten opzichte van het eerste half jaar 2015: een nieuw wereldwijd half jaar verkooprecord voor de merken Renault en Dacia. In Europa steeg het aantal registraties met 14%, ruim boven het marktgemiddelde (+9,6%), dankzij het succes van de vernieuwde modelrange. Meer dan een op de tien verkochte auto’s in Europa is van merken van Groupe Renault.

Lease de Renault Talisman 4d

Renault Talisman 4d
Renault Talisman 4d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_94pum9ru4gtb5g2mgfktvu3sr6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0