Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_2eenbmgpkvuvvgrmb9t0bd0jo0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Vijf dingen die je moet weten over de nieuwe 2017 BMW 5 Serie G30


| Door:

5 redenen om zaken te doen in de nieuwe BMW 5 Serie

De nieuwe BMW 5 Serie is onthuld. De nieuwe en zevende generatie van de populaire zakensedan zit natuurlijk vol met technologische snufjes. We zetten op een rij wat je als leaserijder vooral moet weten over de nieuwe Fünfer.

WiFi voor tien

Je kunt als je wilt met maximaal vijf mensen in de 5 Serie, maar de WiFi van de auto kan tot wel tien apparaten aan. Handig, kun je met een heel groepje collega’s op pad, terwijl iedereen zowel op zijn laptop als telefoon verbonden is. Of je neemt een collega minder mee en pakt ook de tablet erbij. BMW biedt zelf ook Rear Seat Entertainment.

Connected

Nog meer verbondenheid is te vinden in het multimediasysteem. Dat is voorzien van BMW ConnectedDrive, met Connected Onboard. Zo worden met behulp van Microsoft Exchange je agenda, e-mail en contacten overgezet naar de auto. De bediening van dat alles gaat via BMW’s iDrive-knop op de middenconsole of via het touchscreen. Heb je even beide handen nodig bij het sturen, dan kan de bediening ook met spraak. Geen zin om te praten (en je handen weer vrij)? Dan kun je ook gebaren maken naar het scherm.

Stilte en geluid

Voor wie het liefst in stilte werkt is de nieuwe 5 Serie ook geschikt. BMW heeft de auto namelijk een ‘akoestisch interieurconcept’ meegegeven. Dat houdt in dat het dak is bekleed met geluidswerende hemelbekleding en daarnaast is de vooruit gemaakt van geluiddempend glas. Heerlijk werken in stilte dus. Ben je de stilte zat, dan kun je die verbreken met behulp van het (optionele) Bowers & Wilkins Diamond surround soundsysteem. Dat systeem is voorzien van ‘diamond dome’ tweeters en een versterker van een dikke 1.400 Watt.

Comfort

Als je de juiste muziek heb gevonden, dan maken de stoelen het je ook nog wat aangenamer. Door middel van aanraaktoetsen is de stoel elektrisch te verstellen. Dankzij de twintig luchtkamers in de stoel moet je haast wel de ideale zitpositie kunnen vinden. Als je goed zit kun je je laten masseren, waarbij je de keus hebt uit acht massageprogramma’s. Ben je eenmaal op je eindbestemming, dan komt de Display Key van BMW van pas wanneer je ook Remote Control Parking hebt besteld. Via die 'sleutel' kun je dan - terwijl je zelf buiten de auto staat - de 5 Serie laten parkeren in een krappe parkeerplaats of de garage. 

De laagste bijtelling

Alle auto’s met verbrandingsmotor hebben in 2017, als de nieuwe 5 Serie op de markt komt, hetzelfde bijtellingspercentage. Er is geen volledig elektrische variant aangekondigd, maar toch is er wel bijtellingsvoordeel te scoren. Door de goedkoopste uitvoering te nemen bijvoorbeeld. Op het moment van introductie zal dat de 520d zijn. Als je niet per se een automaat hoeft, kun je ook wachten op de 520d EfficientDynamics Edition die in maart volgt. Die zal met zijn handgeschakelde zesbak waarschijnlijk nog iets voordeliger zijn. Wachten op de plug-in hybridevariant van de Fünfer is door de gelijke bijtelling niet zinvol, al heeft elektrisch rijden zo wel zijn comfortabele voordelen. 

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_2eenbmgpkvuvvgrmb9t0bd0jo0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0