Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_lrruqm9eef7cia8agu58sq1re1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Nieuwe 2017 Opel Insignia nu officieel


| Door:

Nieuwe Opel Insignia nu officieel

Na enkele gelekte beelden die op het internet circuleerden is ie nu dan officieel: de nieuwe Opel Insignia. De huidige doet het best goed in de verkopen, maar is nu langzaamaan aan vervanging toe. Wat kunnen we van de nieuwe verwachten? We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.

De volledig nieuw ontwikkelde nieuwe Opel Insignia heeft een meer op de bestuurder gericht dashboard en een iets lagere zitpositie voor de bestuurder. Voorin zit je in AGR-gecertificeerde stoelen met massage-, ventilatie- en geheugenfunctie. Achterin kunnen de buitenste zitplaatsen worden verwarmd en is er meer beenruimte dankzij de langere wielbasis ten opzichte van het vorige model. De bagageruimte meet tussen de 490 en 1.450 liter.

Nieuw ontwikkeld

De nieuwe Insignia is mede door het gebruik van lichtere materialen tot 175 kilo lichter dan het huidige model. De auto biedt met Standard, Sport en Tour drie rijmodi. Het verbeterde FlexRide-onderstel biedt samen met een beter rijgedrag, waarbij de nieuw ontwikkelde achttrapsautomaat mede voor meer comfort zorgt. Die achttrapsautomaat is in eerste instantie alleen leverbaar met de eveneens nieuw ontwikkelde vierwielaandrijving met torque vectoring. Dat laatste zorgt voor meer grip in lastige rijomstandigheden.

Technologie

Op gebied van infotainment zijn er de nieuwste generaties van Opel OnStar en IntelliLink, waarbij de smartphone wordt ondersteund door Apple CarPlay. De telefoon kan met inductieladen worden opgeladen en voor de internetverbinding is er een Wi-Fi-hotspot voor maximaal zeven apparaten.

Op gebied van veiligheids- en rijhulpsystemen is er verbeterde IntelliLux LED-matrixverlichting, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert en Adaptive Cruise Control en een head-up display. Ook biedt de Insignia als eerste Opel een actieve motorkap voor extra voetgangersveiligheid.

Introductie

Op de aanstaande Autosalon van Genève in maart zal Opel de auto voor het eerst aan het publiek laten zien. De auto staat het tweede kwartaal van 2017 in de showrooms. Tegen die tijd zal Opel ook meer bekendmaken over de specifieke uitrustingsniveaus, de motoren, de prijzen en natuurlijk de Sport Tourer stationwagonvariant. De komst van een Country Tourer is wel alvast bevestigd.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_lrruqm9eef7cia8agu58sq1re1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0