Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_cfa8s9o076sm0e1i5ds7sfkor7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Ford Kuga facelift nu in de showroom


| Door:

Ford Kuga facelift nu in de showroom

Ford heeft de Kuga een tijdje terug in de VS van een facelift voorzien en vanaf nu is die vernieuwde Kuga ook in onze Nederlandse showrooms te vinden. Hier lees je alles wat je over de nieuwe Ford moet weten.

De vernieuwde Ford Kuga is nu ook voorzien van het huidige trapeziumvormige grille, waarmee hij weer beter aansluit bij de andere Ford-modellen. Aan de achterkant hebben de liggende achterlichten plaatsgemaakt voor meer vierkante exemplaren. Naast de wijzigingen in het design staan er op de optielijst ook nieuwe lakkleuren in de vorm van een donkere tint groengrijs en koperbruin. Ook zijn er nieuwe velgdesigns van 17- tot en met 19-inch. Het stuurwiel is na de facelift optioneel verwarmbaar. De achterklep kan handsfree worden geopend door je voet onder de achterbumper langs te halen.

Infotainment

Aan boord vind je het nieuwe SYNC 3-multimediasysteem, dat nu ook door middel van spraakcommando’s bediend kan worden. Dat kan in vijf talen. Na een druk op de knop kun je de auto vragen om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld een restaurant, parkeerplaats, (tank)station, enzovoort. De bediening van SYNC 3 kan natuurlijk ook via het 8-inch touchscreen, waarvan de bediening verbeterd is. Verder is er Apple CarPlay en Android Auto en de software kan via Wi-Fi worden bijgewerkt.

Rijhulpsystemen

Nieuw is de functie Perpendicular Parking, de parkeerhulp voor haaks inparkeren, als aanvulling op Active Park Assist. Ook bij Perpendicular Parking hoef je zelf alleen gas en rem te bedienen. Verder zijn er Cross Traffic Alert, Park-Out Assist, Active City Stop (dat nu werkt tot 50 km/h) en MyKey. Op gebied van veiligheidssystemen zijn er Adaptive Front Lighting (nieuw voor de Kuga), Intelligent All Wheel Drive, Curve Control en Torque Vectoring Control.

Nieuw: ST-Line en Vignale

Net als de compleet nieuwe Fiesta is ook de Kuga na zijn facelift in twee nieuwe uitvoeringen leverbaar, namelijk de sportieve ST-Line en de luxe Vignale. Beide uitvoeringen sluiten zich aan bij de ST-Lines en Vignale-uitvoeringen van de andere Ford-modellen.

Motoren

Nieuw in het motorenaanbod is de 1.5 TDCi dieselmotor, die 120 pk levert. Het verbruik van de nieuwe motor is 4,4 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 115 g/km. Andere opties zijn de 1.5 EcoBoost benzinemotor (120 of 150 pk) met handgeschakelde zesbak en de 1.5 EcoBoost met 182 pk en zestrapsautomaat met vierwielaandrijving. Bij de automatische transmissie krijg je standaard schakelflippers aan het stuur. Andere standaardvoorzieningen (op alle motoren) zijn Auto-Start-Stop en Smart Regenerative Charging.

Prijzen

De vanafprijs van de vernieuwde Kuga bedraagt 26.705 euro. Dan heb je de Trend Essential met handgeschakelde 1.5 Ecoboost met 120 pk. Voor de dieseluitvoeringen begint de prijslijst bij 35.705 euro voor de Trend Ultimate 1.5 TDCi met zestrapsautomaat. Leaseprijzen noemt Ford nog niet, maar de vernieuwde Kuga is binnenkort te bekijken en vergelijken in onze leasevergelijker.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_cfa8s9o076sm0e1i5ds7sfkor7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0