Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_m9mono3i48ogco6dekqmhdmtg6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/c98d93e7f12d6ff0917c4fed8d5ed26864ecdd6e): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Ook prijzen driedeurs SEAT Leon bekend


| Door:

Ook prijzen driedeurs SEAT Leon bekend

Na de SEAT Leon vijfdeurs hatchback en stationwagon ST, is vanaf volgende week ook de driedeursvariant SC te bestellen. De prijzen beginnen bij 31.150 euro.

Sinds deze maand staat de vernieuwde SEAT Leon bij de dealers als vijfdeurs hatchback en als stationwagon ST. Vanaf volgende maand komt daar ook de driedeursvariant SC bij. De prijzen van dat model beginnen bij 31.150 euro. Dat is fors meer dan dat het vijfdeurs instapmodel kost, maar dat komt doordat het instapmodel van de SC meteen de sportieve FR-uitvoering is.

Prestaties

Dat is omdat SEAT de focus van de driedeurs Leon meer op sportiviteit wil leggen. Dat betekent dat het motorenaanbod van de driedeurs Leon begint met de 180 pk sterke 1.8 TSI benzinemotor. De andere optie is de 2.0 TDI dieselmotor met een vermogen van 184 pk. Beide varianten bereiken in 7,4 seconden de 100 km/h en gaan door tot ‘bijna 230 km/h’. Beide motoren worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak, maar een zestrapsautomaat is leverbaar.

Cupra 300

Het kan nog sportiever, met de Leon SC Cupra 300. Zoals de naam al aangeeft levert diens krachtbron een vermogen van 300 pk. Die krachtbron is om precies te zijn de 2.0 TSI benzinemotor. Daarmee sprint de auto in 5,6 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De Cupra 300 is voorzien van een adaptief onderstel, uitschakelbaar ESC en progressieve besturing. Ook staat de auto 2,5 centimeter lager op de wielen. De SC Cupra 300 is er vanaf 41.250 euro.

Standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de Leon SC FR bestaat uit onder andere 17-inch lichtmetalen velgen, sportstoelen, verlaagd onderstel, rijmodusselectie, climatronic met twee klimaatzones en een lederen stuurwiel.

Business Intense

De driedeursvariant mag dan een extra sportieve inborst hebben, een zakelijke uitvoering is er ook. Dat is de FR Business Intense. Daarmee wordt de standaarduitrusting uitgebreid met onder meer het 8-inch Media System Navi-touchscreen, smartphoneconnectiviteit, digitale radio, keyless entry, verkeersbordherkenning en grootlicht- en rijbaanassistentie. De SC FR Business Intense kost 300 euro meer dan een standaard SC FR. Verder is de Business Intense-variant leverbaar met dezelfde motoren.

Vanaf 1 februari staat de vernieuwde driedeurs Leon bij de dealers.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_m9mono3i48ogco6dekqmhdmtg6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0