Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_9rpethedn13ljnnlqt6jtebbk2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/fb9e22d1aeaa18d28d9462dda69247fdfd6079d9): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nieuwe uitvoeringen onthuld voor Skoda Kodiaq


| Door:

Nieuwe uitvoeringen onthuld voor Skoda Kodiaq

Skoda onthult voor de Kodiaq twee nieuwe uitvoeringen: de off-road georiënteerde Scout en de sportieve Sportline. We zetten ze eens naast elkaar.

Skoda heeft het digitale doek getrokken van twee nieuwe uitvoeringen voor de Kodiaq. Dat zijn de Scout en de Sportline. Die eerste is een extra stoere versie van de auto, terwijl de andere de nadruk legt op sportiviteit.

De Scout

De Kodiaq Scout is niet alleen een stoerdere versie van de standaard Kodiaq, maar heeft ook daadwerkelijk betere terreincapaciteiten. Zo heeft de auto extra bodembescherming, standaard vierwielaandrijving en standaard Off-Road Assist. Samen met het Rough Road-pakket dat ook parkeersensoren bevat. Voor het echte off-roadwerk: de overloophoek van de Scout is 19,7 graden, de aan- en naloophoek meten respectievelijk 22 en 23,1 graden.

De Sportline

Deze uitvoering benadrukt de dynamische kant van de Kodiaq, met onder andere een sportievere aankleding van het in- en exterieur. Naast de sportievere aankleding biedt de boordcomputer onder meer extra meters voor zaken als olietemperatuur, motorvermogen, G-krachten en nog een aantal zaken. Ook is de vormgeving van de tellers sportiever. Optioneel zorgt Adaptive Dynamic Chassis Control voor een beter rijgedrag.

Uitrusting

Beide versies hebben het uitrustingsniveau Ambition als basis. Naast de uitvoeringsspecifieke aankleding, waaronder eigen 19-inch velgdesigns, breiden beide auto’s de uitrusting verder uit met onder andere extra getinte achter- en zijruiten.

Verder zijn bij zowel de Scout als de Sportline de gewone rijmodi beschikbaar die ook in de standaard Kodiaq te vinden zijn. Ook de overige veiligheids-, assistentie- en infotainmentsystemen zijn hetzelfde.

Motoren

Het motorenaanbod voor beide uitvoeringen is vrijwel hetzelfde. Het benzineaanbod is gelijk, met een 1.4 TSI en een 2.0 TSI, die respectievelijk 150 en 180 pk leveren. Ook hebben beide de 2.0 TDI dieselmotor met een vermogen van 190 pk in het aanbod. Alleen bij de Sportline kan verder nog voor een 150 pk-versie van de 2.0 TDI worden gekozen. Vierwielaandrijving is voor beide modellen standaard.

Introductie

Beide uitvoeringen zullen op de Autosalon van Genève in maart hun debuut maken. In diezelfde maand staat de Kodiaq bij de Nederlandse dealers. Deze twee nieuwe uitvoeringen volgen later. De Scout heeft zijn introductie komende zomer, zo meldt Skoda. Over de Sportline wordt niets gezegd, maar waarschijnlijk komt die op hetzelfde moment.

Lease de Skoda Kodiaq 5d

Skoda Kodiaq 5d
Skoda Kodiaq 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_9rpethedn13ljnnlqt6jtebbk2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0