Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/86f6295b545603ceaf70582b82ed92034dab3043): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Meer details nieuwe Kia Picanto


| Door:

Meer details nieuwe Kia Picanto

Kia heeft de nieuwe Kia Picanto nu in detail onthuld. Ten opzichte van het huidige model is de auto op verschillende punten verbeterd, waaronder interieurruimte.

De nieuwe Kia Picanto lijkt qua design nog erg op het huidige model, maar is desondanks op verschillende punten flink verbeterd. Een langere wielbasis zorgt bijvoorbeeld voor meer interieurruimte. Dat komt ten goede aan de beenruimte, maar ook de bagageruimte. Die is voorzien van een dubbele bodem en meet 255 liter. Met de achterbank neergeklapt groeit dat naar 1.010 liter.

Interieur

De nieuwe generatie Picanto wordt alleen als vijfdeurs geleverd. Op de achterbank kunnen naar keuze drie of twee passagiers plaatsnemen. In dat laatste geval wordt twee voorgevormde stoelen achterin gemonteerd. De voorstoelen lijken op die in de Optima en zijn nu voorzien van verstelbare hoofdsteunen. De verschuifbare armsteun voorin doet ook dienst als opbergbak. Kunstlederen bekleding is optioneel, net als felle kleuren om het interieur verder mee aan te kleden. Voor de aankleding van het exterieur is er nu ook een GT-Line, het witte exemplaar op de foto’s.

Centraal in het dashboard zit standaard een 7-inch touchscreen, waarmee het infotainment en de navigatie bediend kunnen worden. Naast een stijvere carrosserie in vergelijking met het huidige model, zorgt ook torque vectoring voor een beter bochtstabiliteit.

Motoren

Het motorenaanbod bestaat uit de 1.0-liter MPI-driecilinder met 67 pk, de 1.25-liter MPI-viercilinder met 84 pk en de nieuwe T-GDI met 100 pk. Die eerste twee motoren zijn verbeterde versies van de blokken die in de huidige Picanto zijn te vinden. Alle zijn benzinemotoren, die standaard zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Optioneel voor de 1.25-liter MPI is een automaat.

Introductie

De nieuwe Kia Picanto zal volgende maand op de Autosalon van Genève worden gepresenteerd, waarna de auto in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komt. De 100 pk sterke versie volgt in het laatste kwartaal.

Tags