Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_27ujgec2aotadrkrhlf393dij4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Hyundai toont i30 Wagon in z’n geheel


| Door:

Hyundai toont i30 Wagon in z’n geheel

Voorafgaand aan de fysieke onthulling op de Autosalon van Genève toont Hyundai de nieuwe i30 Wagon in z’n volledigheid. Wat heeft de praktische variant te bieden?

Om te beginnen een bagageruimte van 602 tot 1.650 liter. Die laatste waarde is met de achterbank neergeklapt. Daarmee is de nieuwe i30 Wagon ruimer dan zijn voorganger. Ten opzichte van de nieuwe hatchback is de Wagon zo’n 15 centimeter langer. De extra centimeters zitten achter de achteras en komen dus volledig ten goede aan de bagageruimte. Onder de laadvloer daarvan zijn nog extra opbergvakken te vinden.

Zoals de hatchback

Onderhuids is de nieuwe Hyundai i30 Wagon grotendeels gelijk aan zijn hatchbackbroer. In het dashboard is dus ook bij de Wagon een touchscreen van 8 inch te vinden, waarmee onder andere de navigatie en Live Services kunnen worden bediend. Voor de smartphone is er (optioneel) een inductielader en de connectiviteit verloopt via Apple CarPlay en Android Auto. Afhankelijk van het gekozen audiosysteem is ook Bluetooth aanwezig. Ook het aanbod aan veiligheids- en rijhulpsystemen is gelijk aan dat van de vijfdeurs hatchback.

Motoren

Het motorenaanbod is bij de i30 Wagon wel iets beperkter dan bij de hatchback. Er zijn twee benzinemotoren, te beginnen met de driecilinder 1.0 T-GDI met een vermogen van 120 pk. De andere opties is de viercilinder 1.4 T-GDI die 140 pk levert. Voor de dieselrijder is in de Wagon alleen de 110 pk sterke 1.6 CRDI beschikbaar.

In juli leverbaar

Volgende maand zal de nieuwe Hyundai i30 Wagon eerst zijn debuut maken op de Autosalon van Genève. Per 1 juli is de auto leverbaar en staat hij bij de dealers.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_27ujgec2aotadrkrhlf393dij4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0