Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_boi477steo616tltpmgccqtoa0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/35621a45721cc73c3007281339746b2eb759144a): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nieuw topmodel voor de Porsche Panamera: de S E-Hybrid


| Door:

Nieuw topmodel voor de Porsche Panamera: de S E-Hybrid

Het aanbod van de Porsche Panamera wordt uitgebreid met een nieuw topmodel. Dat is de S E-Hybrid. Daarmee is er dus ook een tweede hybridevariant voor de Panamera bijgekomen.

Vorig jaar werd al de eerste hybrideversie voor de nieuwe Panamera onthuld in de vorm van de 4 E-Hybrid. Daar komt nu een tweede hybrideversie bij, die ook meteen het nieuwe topmodel vormt in de gehele Panamera-line-up. De nieuwe toevoeging luistert naar de naam S E-Hybrid.

Prestaties

Het grootste verschil tussen de 4 E-Hybrid en de nieuwe S E-Hybrid zit hem in de aandrijflijn. In plaats van een V6, ligt voorin de S E-Hybrid een V8-motor. Die levert een vermogen van 550 pk. De elektromotor levert 136 pk. Samen is dat goed voor een gecombineerd vermogen van 680 pk. Daarmee sprint het topmodel in 3,4 seconden naar de 100 km/h en gaat hij door tot de 310 km/h. De S E-Hybrid beschikt net als de 4 E-Hybrid over een achttraps PDK-automaat en vierwielaandrijving.

Opladen

Volgens de NEDC-meetmethode heeft de S E-Hybrid een brandstofverbruik van 2,9 l/100 km en komt de auto op één batterijlading 50 kilometer ver. De auto start automatisch in de volledig elektrische E-Power-modus, om automatisch op de hybride modus over te schakelen als de stroom bijna op is of als om veel prestaties wordt gevraagd. Het opladen van de 14,1 kWh lithium-ionbatterij duurt bij een gewoon stopcontact 6 uur. Die tijd kan worden verkort naar 2,4 uur met een optionele lader. Via een app op de smartphone of Apple Watch kan het laden ook op afstand gestart worden.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Panamera S E-Hybrid bestaat onder andere uit keramische remschijven, traction control, chassis control, torque vectoring, 21-inch lichtmetalen velgen, luchtvering en klimaatregeling met timer. De auto is ook leverbaar als Executive, met een 15 centimeter langere wielbasis. Die uitvoering is standaard ook voorzien van achterasbesturing.

Prijzen

Het nieuwe topmodel is per direct te bestellen. De prijzen zijn dan ook al bekend. Het prijskaartje vermeldt een bedrag vanaf 198.600 euro. De verlengde Executive heeft een vanafprijs van 212.300 euro. In juli is de Panamera S E-Hybrid leverbaar. De auto liever eerst in het echt bekijken? Dat kan volgende maand op de Autosalon van Genève.

Lease de Porsche Panamera 5d

Porsche Panamera 5d
Porsche Panamera 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_boi477steo616tltpmgccqtoa0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0