Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_9dslmvc8befepsfd3esvfoctd0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Ford onthult sportieve Fiesta ST


| Door:

Ford onthult sportieve Fiesta ST

Ford heeft het doek getrokken van de sportversie van de nieuwe generatie Fiesta: de ST. Onder de motorkap een kleine verrassing.

Ford presenteert de sportversie van de nieuwe Fiesta, de ST. Het grootste nieuws is te vinden onder de motorkap, want daar huist een driecilindermotor. Dat is om precies te zijn de 1.5 EcoBoost, die 200 pk en 290 Nm levert. Daarmee bereikt de nieuwe Fiesta ST in 6,7 seconden de 100 km/h, zo verwacht Ford. De 1.5 EcoBoost is voorzien van cilinderuitschakeling, wat zorgt voor een officieële CO2-uitstoot van 114 g/km.

Uitrusting

Ten opzichte van de standaardmodellen van de nieuwe Fiesta, heeft de ST meer opties voor de afwerking van het interieur en om de auto mee te personaliseren. Afgezien van Recaro-sportstoelen is de overige uitrusting – ook op gebied van infotainment – voor de Fiesta ST niet anders dan voor de andere modellen.

ST-specifiek

Ook specifiek voor de ST-uitvoering zijn de sportievere bumpers en grille, de 18-inch lichtmetalen velgen en de nieuwe kleur blauw op de foto’s. Verder biedt de ST drie rijmodi waarmee onder andere het motorkoppel, stuurrespons en stabiliteitssystemen afgesteld kunnen worden. Dat zijn de rijmodi Normaal, Sport en Circuit. Bij die laatste twee wordt het motorgeluid versterkt door middel van een uitlaatklep en op elektronische wijze.

Marktintroductie

Begin 2018 zal de nieuwe Ford Fiesta ST op de markt verschijnen. Net als de standaardmodellen is ook de ST te bestellen als drie- en vijfdeurs. Voor die tijd zal Ford de auto binnenkort tonen op de Autosalon van Genève.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_9dslmvc8befepsfd3esvfoctd0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0