Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/b6dc2015c26e21d4cb05137a7e9890d2c4062611): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Skoda Karoq eind 2017 verkrijgbaar


| Door:

Nieuwe Skoda Karoq wordt belangrijke speler onder de midi-SUV's

Skoda heeft de Karoq onthuld. De opvolger van de Yeti verschijnt eind 2017 in de showroom en heeft naar keuze vier benzine- en dieselmotoren.

Met de lancering van de nieuwe Karoq staat Skoda goed voorbereid in het segment voor midi-SUV's. De nieuweling verschijnt eind dit jaar bij de dealer.

Met een lengte van 4,38 meter en wielbasis van 2,64 meter biedt de Karoq alle voorwaarden voor een ruime gezins- en zakenauto. Dat wordt niet alleen bevestigd door de ruimte aan boord, maar zeker ook door het bagagevolume dat varieert van 521 tot 1.630 liter. Een handige optie betreft drie losse stoelen die afzonderlijk versteld en uitgenomen kunnen worden. In dat laatste geval biedt de Karoq een volume van maar liefst 1.810 liter.

Veiligheid

Uiteraard is de auto ontwikkeld met integratie van alle bekende veiligheidssystemen. Denk aan Blind Spot Assist, Adaptive Cruise Control, Front Assist en Driver Alert. Ook biedt de auto een volledig digitaal instrumentarium waarbij de samenstelling door de bestuurder kan worden bepaald. Aardig is dat het high-end infotainmentsysteem Columbus zelfs met gebaren kan worden bediend.

Cilinderuitschakeling

Uiteraard levert Skoda de Karoq met een ruime keuze aan motoren. Daarbij valt op dat de benzinemotoren bescheiden van formaat zijn. Aan de basis staat de 115 pk sterke 1.0-liter driecilinder, terwijl de krachtigste motor de viercilinder 1.5 TSI is met cilinderuitschakeling. Die levert 150 pk. Diesels zijn er ook, de bekende 1.6 en 2.0 TDI met 115 en 150 pk. De topper is de 190 pk 2.0 TDI die standaard worden gekoppeld aan vierwielaandrijving.

Snow

Tegen meerprijs is Dynamic Chassis Control mogelijk, waarbij de berijder zelf bepaalt hoe de auto wordt afgestemd. Daarbij is er keuze uit Sport, Eco, Normal, Individual en bij de 4x4 ook Snow.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0