| Door:

Drie tot vijf sterren bij Euro NCAP

De Seat Ibiza, Honda Civic, Opel Insignia, Hyundai i30, Alfa Romeo Stelvio, VW Arteon en de Ford Mustang werden recent door Euro NCAP aan botsproeven onderworpen.

Een buitenbeentje deze keer is de Ford Mustang die eerder al werd getest met een magere drie sterren als resultaat. De Amerikaanse muscle car kreeg volgens de Europese testmethode een herkansing en kreeg er een extra ster bij. Ford voegde AEB en Lane Assistance toe en wijzigde de frontairbags.

Uitschieter

De Volkswagen Arteon doet het goed op alle vlakken met zelfs de hoogste score voor voetgangerveiligheid ooit gehaald. Segmentgenoot Opel Insignia komt ook probleemloos aan de maximale vijf sterren. De Alfa Romeo Stelvio is een uitschieter op het vlak van de bescherming van de voorpassagiers en bereikt een bijna perfecte 97 procent. Daarmee komt de Italiaanse SUV op het niveau van de Volvo XC90.

Vier sterren

De Seat Ibiza beschikt over alle belangrijke veiligheidsvoorzieningen, standaard inclusief autonoom remmen. Daarom dat de auto verdiend de vijf sterrenstatus krijgt. Ook de nieuwe Hyundai i30 gaat voor de volle vijf sterren, terwijl de meest recente Honda Civic helaas lager scoort bij de bescherming van kinderen achterin. Daardoor vier sterren als eindresultaat.

Lease de Honda Civic 5d

Honda Civic 5d
Honda Civic 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.0i vtec comfort 95kW € 380,- € 174,- Bereken zelf
1.0i vtec comfort 95kW cvt aut € 393,- € 180,- Bereken zelf
1.0i vtec s 95kW € 402,- € 164,- Bereken zelf
1.0i vtec s 95kW cvt aut € 414,- € 170,- Bereken zelf

Tags