| Door:

Autonoom en elektrisch zijn de speerpunten van Renault

Drie prototypes rijden er op dit moment op de testbanen van Renault die luisteren naar de namen Road Runner, Ghost Rider en Madmax. Elektrische aandrijving en autonoom rijden zijn de sleutelwoorden.

De carrosserie van de Talisman dient voor twee van de prototypes. De Road Runner blijft qua uitstraling behoorlijk dicht bij het productiemodel, maar heeft de achterbank ingeleverd voor de elektronische uitrusting. De batterij is plat en de elektromotor drijft de achterwielen aan. Een elektromotor die nieuw is.

100 procent autonoom

De Ghost Rider is een Espace met toevoeging van vergaande voorzieningen om autonoom te rijden. Het gaat om het niveau 4, waarmee in theorie 100 procent autonoom kan worden gereden.

Sensoren

De meest spectaculair ogende auto heeft ook een dito naam, Madmax. In basis is het een Talisman met flink uitgebouwde achterschermen en rondom vrijwel overal sensoren en camera's. Die laatste zitten onder meer onder de buitenspiegels en hebben een zicht van 180 graden. De Madmax paart elektrisch rijden aan autonoom rijden en biedt het beste van de twee werelden.

Lease de Renault Espace 5d

Renault Espace 5d
Renault Espace 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.8tce initiale paris 5p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 397,- Bereken zelf
1.8tce initiale paris 7p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 405,- Bereken zelf
1.8tce intens 5p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 349,- Bereken zelf
1.8tce intens 7p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 354,- Bereken zelf

Tags