Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_sb1pgg7203d4cst4cok9fj4c65, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Audi onderzoekt activiteiten in autonome auto's


| Door:

Audi onderzoekt tijdsbesteding in autonoom rijdende auto

Wat gaat de mens straks doen met de extra vrije tijd in een autonoom rijdende auto? Audi onderzoekt dat in samenwerking met een Duits instituut.

Voor dit onderzoek dat Audi uitvoert in samenwerking met het Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation in Stuttgart wordt een simulator ingezet. Die heeft geen stuur en kent een variabele indeling. Geprojecteerde beelden geven de buitenwereld weer. De kleur van de interieurverlichting, de verduistering van de ramen en de achtergrondgeluiden zijn aan te passen, terwijl inzittenden digitale berichten krijgen via een aantal schermen.

Reactietijden

Dertig zogenaamde millennials doen aan de test mee, mensen die na 1980 geboren zijn en zelfrijdende auto's gemakkelijker accepteren. Zij hebben verschillende taken uitgevoerd om zo een soort van werksituatie na te bootsen. Daarbij werd de hersenactiviteit gemeten alsmede de reactietijden, gemaakte fouten en persoonlijke indrukken. Daaruit blijkt dat in een omgeving zonder afleiding het menselijk brein het meest ontspannen is. Dat zijn omstandigheden als verduisterde ramen, geoptimaliseerd licht en geblokkeerde berichten.

Minder rust

In een situatie met afleiding, als naar buiten kijken, niet ideale lichtsituatie en social media meldingen en reclames blijkt het brein veel meer getriggerd te worden en minder in rust te zijn.

Verder onderzoek

Ook is gekeken naar drie soorten van tijdverdrijf in de auto. Telefoneren met vrienden en familie of spelen met de kinderen valt onder quality time. Een tweede groep was aan het werk, productive time. Terwijl de derde zich ontspande met film kijken, internetten of lezen, time for regeneration. Het genoemde instituut gaat dit verder onderzoeken.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_sb1pgg7203d4cst4cok9fj4c65, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0