Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_a6budbsqvgoo6hiqqgnrm17vi6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Jaguar komt met XJR575 en wijzigingen aan de XJ-reeks.


| Door:

Jaguar update de XJ

Een flinke technische update van de Jaguar XJ gaat samen met de lancering van een nieuwe topversie, de XJR 575. En ja, het getal staat voor het vermogen.

Nieuwe veiligheidsvoorzieningen als Autonomous Emergency Braking, Lane Keep Assist en Driver Conditioning Monitoring zijn binnenkort standaard op de grote XJ en daarmee komt de auto weer in lijn met de concurrentie.

Supercharged

Het meest in het oog springende nieuws is de XJR575. Dat getal slaat op het vermogen van 575 pk uit de 5.0-liter V8 Supercharged. Die motor levert een koppel van 700 Nm waarmee de 100 km/h in 4,4 seconden wordt bereikt. Jaguar geeft een top op van 300 km/h. Deze XJR575 kan ook met een 15 centimeter langere wielbasis worden gekozen.

Kleuren

Twee speciale carrosseriekleuren zijn specifiek voor de XJR575: Velocity Blue en Satin Corris Grey. Aan de buitenkant kenmerkt deze versie zich door een nieuwe achterspoiler, andere dorpels, nieuwe voorbumper en glanzend zwarte omlijsting van de onderste luchtinlaten. Nieuwe badges, dubbele louvres in de motorkap en zwarte 20-inch wielen zorgen voor het verdere onderscheid.

Uitvoeringen

De andere varianten van de vernieuwde XJ zijn verkrijgbaar als 3.0-liter diesel (300 pk, 700 Nm) en 3.0-liter V6 Supercharged benzine (340 pk, 450 Nm). Klanten kiezen uit de uitrustingsvarianten Luxury, Premium Luxury, Portfolio, R-Sport en Autobiography. Jaguar levert de XJ louter met een achttraps ZF-automaat.

Middenconsole

Wifi en 4G is aan boord van de vernieuwde Jaguar XF. Daaraan kunnen acht apparaten gekoppeld worden. Het scherm op de middenconsole groeit naar 10-inch en kan als een smartphone worden bediend voor het in- en uitzoomen. Het Meridian Signature Sound System levert een vermogen van 1.300 watt.

Inparkeren

De bevindingen van de camera die verkeersborden leest kunnen worden gekoppeld aan de snelheidsbegrenzer. In diverse richting kan de Jaguar XJ semi-autonoom parkeren. Komend najaar komt de vernieuwde XJ beschikbaar vanaf 103.330 euro. De XJR575 gaat 204.150 euro kosten.

Lease de Jaguar XJ-serie 4d

Jaguar XJ-serie 4d
Jaguar XJ-serie 4d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_a6budbsqvgoo6hiqqgnrm17vi6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0