| Door:

Opel definitief onder vlag PSA

Met ingang van vandaag is de overname van Opel door PSA (Peugeot, Citroën, DS) definitief. De komende 100 dagen maakt het management een plan voor de toekomst.

Na 88 jaar onderdeel te zijn geweest van General Motors heeft het Duitse merk nu een Franse eigenaar. Michael Lohscheller, president directeur van Opel Automobile GmbH (op de foto links), noemt het een historische dag. "We zullen doorgaan op onze weg om 'made in Germany' technologie beschikbaar te maken voor iedereen. De nieuwe combinatie met PSA zal ervoor gaan zorgen dat Opel en Vauxhall in 2020 weer winstgevend zijn."

Winstgevend

Carlos Tavares van PSA (rechts): "Er is vandaag een echte Europese kampioen geboren. We zullen Opel en Vauxhall gaan helpen om weer winstgevend te worden. Opel zal Duits blijven en Vauxhall Brits. We gaan het potentieel van de bestaande talenten ten volle benutten. Het marktaandeel van de totale PSA Group opgeteld komt aan 17 procent en daarmee is het de tweede autoproducent in Europa.

Marge

De contracten met alle werknemers zijn door PSA overgenomen en blijven gehandhaafd. Vanaf vandaag zal er 100 dagen gewerkt worden aan een plan voor de toekomst van Opel met PSA. Daarin zal het gemeenschappelijk inkopen van onderdelen en gezamenlijk ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. Het bedrag dat daarmee bespaard wordt loopt naar de 1,7 miljard euro. Dat moet bij Opel in 2020 leiden tot een operationele marge van 2 procent en van 6 procent in 2026.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0