Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_sjakjf9jnautbs2d7ekq0pd8r4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Werknemers betalen teveel voor afkoop leaseauto.


| Door:

Werknemers betalen te veel bij afkoop leaseauto

Wie besluit van werkgever te wisselen komt vaak voor hoge kosten te staan voor de leaseauto. Die kosten blijken in de praktijk veel hoger uit te vallen dan de werkelijke afkoopsom.

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) brengt aan het licht dat de gemiddelde afkoopsom op 11.000 euro ligt, terwijl die in werkelijkheid volgens de contracten 4.991 euro zou moeten bedragen. Deze bedragen worden veelvuldig in rekening gebracht aan de vertrekkende werknemer als deze de leaseauto niet mee kan nemen naar de nieuwe werkgever.

Eigenhandig

Er is geen direct contact tussen de leasemaatschappij en de berijder, dus zijn het de werkgevers die deze afkoopsommen opleggen. In een aantal gevallen is het toch de leasemaatschappij die het bedrag verkeerd berekend, maar het komt ook voor dat de werkgever het bedrag eigenhandig fors verhoogd.

Ondersteuning

Wie lid is van de Vereniging Zakelijke Rijders die kan gratis laten uitrekenen wat een reële afkoopsom voor de leaseauto is. De VZR werkt voor zijn leden met een no-cure-no-pay ondersteuning en dat heeft al veel leaserijders vele duizenden euro's bespaart.

In Nederland rijden er 700.000 leaseauto's en 600.000 zakelijk gekochte auto's. Voor meer informatie en lidmaatschap kijk op www.vzr.nl.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_sjakjf9jnautbs2d7ekq0pd8r4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0