| Door:

Dit is de nieuwe BMW M5

BMW heeft de nieuwe M5 onthuld. De 4,4 liter V8-buturbo is in de krachtige sedan goed voor maar liefst 600 pk en 750 Nm aan koppel. BMW komt bovendien met een verrassing.

Zoals het een echte M5 betaamt, is ook de nieuwste generatie weer gezegend met een ‘lekker dik’ uiterlijk. Forse bumperpartijen met grote koelopeningen, uitgeklopte wielkasten, 19-inch lichtmetaal (20-inch is optioneel), een diffuser met daaruit een viertal eindpijpen, het onderscheid met een reguliere 5-serie is overduidelijk.

De nieuwe M5 accelereert in 3,4 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h, met het optionele M Driver’s Package is 305 km/h mogelijk. Aanvankelijk was het gerucht dat de M5 de beschikking zou krijgen over 4WD. Dat is ook zo, maar via de vijf instelbare rijmodi is zelfs volledige achterwielaandrijving mogelijk. Goed nieuws voor de driftliefhebbers.

De nieuwe M5 is vanaf september te bestellen en de eerste exemplaren worden in de lente van volgend jaar uitgeleverd. Een prijs is nog niet bekend. Wel maakt BMW bekend dat er ook een First Edition in het vat zit, een exclusieve uitvoering in een oplage van 400 stuks.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0