Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_ie3n5e7a3n4g5nbhm9njueqpt7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
BMW lanceert nieuwe X2


| Door:

BMW X2 lijkt sterk op de concept

Met de nieuwe X2 plaats BMW een crossover met coupedaklijn naast een meer functionele versie. Met andere woorden, de X2 is de X6 op basis van de X1.

BMW heeft een zeer complete range SUV’s en crossovers. En die treden paarsgewijs op. De X3 heeft als sportieve broer de X4 en hetzelfde geldt voor de X5 en X6. En zo mag de nieuwe X2 ook gezien worden, een variant van de X1 met een meer coupéachtige daklijn. Toch heeft de nieuweling een volledig eigen uitstraling die behoorlijk dicht bij de vorig jaar getoonde concept blijft.

Hoekig

Bij het specifieke uiterlijk hoort een nieuwe manier waarop BMW met zijn bekende grille met twee nieren omgaat. Die is strakker en hoekiger geworden, staat laag in het front en heeft schuine zijkanten. Het lijkt meer op een snor van een van de auto’s uit Cars. LED koplampen zijn een optie. Het verloop van de ruitlijn van de achterportieren heeft wat weg van de Mercedes GLA.

Accenten

Om het stoere karakter van de X2 te onderstrepen draagt de auto grijze randen en accenten op de bumpers en onder langs de portieren. Ook de spatbordranden worden in deze kleur aangezet. Deze zijn wat hoekig en bieden minimaal plaats aan 17 inch wielen. De genoemde accenten horen overigens bij de Sport X uitrustingsvariant. Dynamic Damper Control, 19 of 20 inch wielen en een sportonderstel behoren tot de vele mogelijkheden die BMW in dit nieuwe model biedt.

3 cilinder

Motorisch start BMW met de 2 liter benzine van 190 pk, een 2 liter diesel van 192 pk en 231 pk. Vierwielaandrijving is eveneens in aantocht net zoals de 3 cilinder motoren goed voor 140 pk. De vier cilinders zijn herkenbaar aan de dubbele uitlaat met een forse diameter waarmee een link naar de X6 wordt gelegd. Vanaf maart 2018 wordt de nieuwe BMW X2 in de showroom verwacht.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_ie3n5e7a3n4g5nbhm9njueqpt7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0