Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/6edf88d61913c8dd2f8dec26103ca35e93b8af7b): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Volkswagen Golf VIII


| Door:

Geen directe opvolger Volkswagen e-Golf

De elektrische Volkswagen e-Golf krijgt geen opvolger in het programma van de achtste generatie van het model. Die nieuwe generatie staat in september 2019 op de IAA.

Volgens het Engelse Auto Express, die aanwezig was op een meeting voor toeleveranciers, staat de nieuwe Golf op de IAA en komt naast traditionele benzine- en dieselversies wederom beschikbaar als plug-in hybrid, GTi en Golf R. Een opvolger van de e-Golf zit er niet in en dat lijkt vreemd.

I.D. modellen

Toch is dat minder vreemd dan het lijkt. Volkswagen concentreert zich bij de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische auto's op de I.D. modellen en daarin zal ook een hatchback verschijnen. Die zal namelijk een jaar na de nieuwe Golf zijn opwachting maken. Deze auto zou volgens welingelichte bronnen een actieradius hebben van 600 kilometer.

Productie

Het hoeft niet zo te zijn dat Volkswagen door deze modelwisseling een jaar lang zonder elektrische hatchback komt te zitten. De productie van de e-Golf kan rustig nog een jaar doorlopen.

GTI en R

Van de nieuwe Golf GTi en Golf R gaat het geleverde motorvermogen omhoog naar respectievelijk 250 en 350 pk, waardoor de auto's weer beter aansluiten bij de diverse andere aanbieders in het hot hatch segment.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0