| Door:

Nieuwe VW Touareg is gigantisch

Wat een gigantische auto is de nieuwe Volkswagen Touareg. Althans dat is de indruk die de auto maakt na onthulling eerder vandaag in Bejing.

Wie alles over Volkswagen op internet volgt, heeft de ongecamoufleerde spionfoto's van de nieuwe Touareg al eerder gezien. Maar ook voor wie de auto nu helemaal nieuw is, zal de grote SUV niemand verbazen. Alle elementen die een auto tot een Volkswagen maken zijn aanwezig. Het front geeft meteen een voorname indruk. De chromen balken in de grille vinden een vervolg in de koplampen. Het profiel oogt vertrouwd qua vlakverdeling, terwijl juist de achterkant door de opstelling en vorm van de lichten meer een Audi-achtige uitstraling heeft.

Bentayga

Hoe groot de nieuwe SUV is, blijkt al behoorlijk uit het feit dat de auto zijn bodemgroep deelt met de Audi Q7 en de Bentley Bentayga. De auto meet 4,88 meter in lengte en is maar liefst 1,70 meter hoog. De breedte van net geen 2 meter inclusief spiegels is wellicht nog het meest indrukwekkend.

Schermdiagonaal

Een blik in het interieur leert dat de Touareg vooral een enorm beeldscherm als middenconsole heeft met een schermdiagonaal van 15 inch! Dit scherm is bovendien licht naar de bestuurder toe gedraaid. Het instrumentarium bestaat ook uit een digitaal scherm, 12 inch groot en naar wens van de gebruiker in te richten.

Tags