Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/984ab9cd6d4b145c8432691cee00de49b17a3a9d): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
De Lexus ES vervang de GS


| Door:

Lexus ES is sportieve sedan

Met de nieuwe ES volgt Lexus in Europa de GS op. Het model met voorwielaandrijving heeft de designkenmerken als de nieuwe LS.

Als basis voor de nieuwe Lexus ES dient het GA-K platform van Toyota en dat betekent dat de sedan voorwielaandrijving heeft. Dat is overigens voor dit model niet vreemd. De vorige ES-generaties rolden op het onderstel van de Amerikaanse Toyota Camry.

Stijfheid

Lexus claimt een stijfheid van de constructie die vergelijkbaar is met de achterwielaangedreven LC en LS. De auto krijgt achter een multilink wielophanging. Naast de normale versie komt er een F Sport Line met variabele dempng. In de sportmodus van het Drive Mode Select-systeem zijn motor, versnellingsbak en ophanging optimaal alert.

Elektromotor

Motorisch vertrouwt de ES op de 2,5 liter 4 cilinder die samen met een compacte elektromotor een systeemvermogen levert van 218 pk. Lexus koppelt daaraan een gecombineerd verbruik van 4,7 liter/100 km. Vanaf juli zijn de Nederlandse prijzen bekend en kan de auto worden besteld. In het laatste kwartaal verschijnt de Lexus ES bij de dealer. Op dat moment verdwijnt de GS uit het programma.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0