| Door:

Renault telt af naar nieuwe Laguna

Geheel volgens de plannen van Renault staat deze zomer de nieuwe Laguna op de agenda. Na de presentatie in juli staat hij in september op de IAA Frankfurt. Begin volgend jaar volgt de Laguna Estate.

Renault heeft de huidige Laguna sinds eind 2007 op de markt en komt dit jaar met de nieuwe. Uit de plannen van het merk blijkt dat de nieuwe Laguna in oktober op de markt komt, gevolgd door de Laguna Estate in maart 2016. Zoals gebruikelijk is vindt de presentatie eerder plaats.

De nieuwe Laguna gaat 6 juli uit de doeken en wordt niet alleen iets langer, maar ook breder. Op die manier kan de Laguna ook de Latitude opvolgen en dienst doen in China. Bovendien zit de concurrentie niet stil en moet er genoeg ruimte op de achterbank en in de bagageruimte zijn.

Met dank aan nieuwe snufjes in de Espace kan ook de Laguna rekenen op R-Link infotainment, LED-koplampen, allerhande veiligheidssystemen en - zoals de huidige Laguna ook al kon bieden - vierwielbesturing. We verwachten dat Renault met de 1.2 TCe 130 de basis van het motorgamma aftrapt, samen met 1.6 dCi 130 en 160 pk diesels, waarbij de TCe200 turbomotor aan de top staat.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0