| Door:

BMW kijkt krachtig vooruit met Power eDrive

Als het aan BMW ligt hebben plug-in hybride nog veel meer potentie. Het geheim schuilt in Power eDrive, waarbij de elektromotoren meer kracht leveren en langer aan het werk kunnen.

Momenteel heeft BMW de i3 en i8 als volledig elektrische, dan wel plug-in hybride in de showroom staan. Die auto's komen niets te kort qua prestaties, de X5 eDrive plug-in hybride evenmin. Toch vindt BMW dat het altijd beter kan. Met Power eDrive krijgen plug-in hybride meer vermogen en een grotere actieradius. 

De filosofie van Power eDrive is dat de elektromotoren van de plug-in hybride aandrijflijn voor minimaal tweederde van het vermogen moeten gaan zorgen. Daartoe maakt BMW gebruik van twee elektromotoren, op elke vooras één. Tegelijkertijd moet de elektrische actieradius toeneemt tot circa 100 kilometer, in plaats van de helft aan kilometers of zelfs minder. De verbrandingsmotor dient dan voor vermogensafgifte op hogere snelheden en als range extender wanneer de accu's leeg zijn. In een BMW 5 Serie GT studiemodel resulteerden twee elektromotoren en een viercilinder turbomotor in krap 700 pk. 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0