Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_p72raelpqt614ca1i4ddncbsf7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/16b21e5788f35503df25841202370cac56367e09): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Alle prijzen en uitvoeringen nieuwe Opel Astra Business


| Door:

Opel Astra doet zaken met Business+

Als het aan Opel ligt is de Astra helemaal back on track. De nieuwe generatie is ruimer, zuiniger, luxer maar ook korter en lichter dan zijn voorganger. Wij doen een boekje open.

Opel heeft traditiegetrouw met Volkswagen en Ford een sterk aanbod in het C-segment, maar de vorige generatie Astra heeft in Nederland - onder meer vanwege bijtelling - geen nadrukkelijke rol kunnen spelen. De nieuwe doet het helemaal anders.

Alles beter

Het nieuwe platform van de Astra maakt het model iets korter, zo’n 100 kilo lichter en toch ruimer dan zijn voorganger. Die ruimte komt ten goede aan de passagiers achterin, maar ook de bagageruimte (370 liter). In design staat de Astra wat scherper op het netvlies, met elegante details zoals de LED-achterlichten.

1.0 Turbo

Onder de motorkap zijn veel motoren nieuw. Aan de basis staat de 1.0 Turbo met 105 pk, die 99 gram CO2/km uitstoot. Wanneer de nieuwe driecilinder(!) aan de Easytronic semi-automaat is gekoppeld, is de Astra nog ietsje zuiniger. Opel heeft ook een nieuwe 1.4 Turbo met 150 pk in de aanbieding en verder zijn daar twee 1.6 CDTI diesels met 110 of 136 pk.

Apple CarPlay

Meer ruimte, fraaier design en zuinige motoren zijn niet genoeg om in deze klasse de show te stelen. Daarom debuteren op de Astra ook nieuwe systemen zoals OnStar met 4G WiFi hotspot, nood- en pechhulpfunctie. Ook vestigt Opel de aandacht op Matrix LED-koplampen, ergonomische stoelen, Intellilink infotainment met Apple CarPlay en Android Auto en de nodige actieve rij-assistenten. 

Prijzen

De nieuwe Astra wordt officieel voorgesteld op de IAA Frankfurt, waarna hij in het najaar Nederland aan doet. Prijzen beginnen bij 19.995 euro voor de 1.0 Turbo in de Selection uitvoering. De 1.6 CDTI 110 pk (Edition) komt op 24.295 euro en scoort net als de benzineversie 20% bijtelling. De zakelijk ingestelde Business+ uitvoeringen mogen voor 21.395 euro (1.0 Turbo) de showroom uit, maar 110 pk diesel noteert 24.395 euro.

Uitrusting

Elke Astra is standaard uitgerust met airco, elektrische spiegels, radio en USB, maar de Edition uitvoering verdient de voorkeur want dan is luxe als IntelliLink met Apple CarPlay en Android Auto, Cruise control, een regen- en lichtsensor, middenarmsteun, en een automatisch dimmende binnenspiegel standaard. De Business-versies hebben verder nog navigatie, meer chromen details, parkeersensoren rondom en een boordcomputer.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_p72raelpqt614ca1i4ddncbsf7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0