Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_jmb8q8fk8r4h2kjbeltid1fsb2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/f607b52e0b1f80dc0aab861c3474114115990988): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nieuwe Audi A4 onthuld


| Door:

Nieuwe Audi A4 klaar voor de herfst

Audi maakt het credo voorsprong door techniek waar met de nieuwe Audi A4. Tot eind dit jaar haalt de nieuwe generatie van het model 20% bijtelling voor verschillende diesel- en benzinemotoren en dat is uniek.

Evolutie gaat bij Audi hand in hand met revolutie. Het design van de nieuwe A4 mag dan niet wereldschokkend vernieuwend zijn, onderhuids is er veel meer aan de hand. Zijn nieuwe platform maakt de A4 tot 120 kg lichter dan zijn voorganger, terwijl de toegenomen wielbasis voor meer (been)ruimte zorgt.

20% bijtelling

Onder de motorkap maken de 2.0 TDI 150 pk en 190 pk indruk met 20% bijtelling, maar ook de nieuw ontwikkelde 2.0 TFSI ultra met 190 pk profiteert van dit fiscaal voordeel (als Limousine) en dat is uniek. Zelfs de 3.0 TDI zescilinder (218 pk) blijft als Limousine nog net binnen die grens! Later volgt Audi nog met een plug-in hybride en een g-tron variant op aardgas. Die laatste is voorzien van een 170 pk sterke 2.0 TFSI. Het beschikbare benzinepalet bestaat uit de 1.4 TFSI 150 pk en een 2.0 TFSI 252 pk.

Innovaties

Op het gebied van luxe en technologie voorziet Audi nu standaard in xenonverlichting, om op de optielijst ruimte te maken voor LED en Matrix-LED verlichting. Handbakken worden afgewisseld met zeventraps S tronic of een achttrapsautomaat voor de sterkste 3.0 TDI 272 pk. Die powerdiesel kan volgend jaar ook nog met een sportdifferentieel geleverd worden. Het MMI systeem heeft voortaan een vaststaand scherm in de maat 7 of 12.3 inch en kent ook sneltoetsen.

De Duitsers zoeken verder de aandacht met Bang & Olufsen 3D audio, het head-up display, de Virtual Cockpit (digitaal instrumentarium), de draadloze oplaadfunctie van de Audi phone box en talrijke assistentiesystemen om de auto op koers en op de weg te houden.

Uitrusting

Prijzen van de nieuwe Audi A4 (en A4 Avant) zijn nog niet bekend, maar we verwachten die rond zijn debuut op de IAA Frankfurt wel bij de hand te hebben. Elke A4 zal zijn uitgerust met xenon, keyless start/stop, Bluetooth, lichtmetaal, Audi drive select en 7 inch MMI kleurenscherm. 

Sneak previews

In de maand augustus organiseert Audi sneak previews voor de nieuwe A4 Limousine en A4 Avant. De nieuwe modellen worden bij verschillende dealers gepresenteerd aan geinteresseerden die zich via de website van Audi aanmelden. 

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_jmb8q8fk8r4h2kjbeltid1fsb2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0