Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/03ca6609c5e34b3f3a7d3ba7b5d64eb0a7229eb0): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Skoda Superb Greenline (95 gram CO2/km) komt eraan


| Door:

Skoda Superb Greenline (95 gram CO2/km) komt eraan

De Skoda Superb is standaard al leverbaar met 20% bijtelling, maar nu komt er de Greenline, waar Skoda nog flink wat grammen CO2 vanaf heeft gesnoept.

95 gram

De Skoda Superb is leverbaar met drie motoren die voldoen aan de eisen van 20% bijtelling (CO2-uitstoot van minder dan 110 gram per kilometer). Dit najaar komt daar nog een versie bij, de Greenline. Hij heeft dezelfde 1,6 liter dieselmotor met 120 pk als de lichtste 20% bijteller van de Superb, maar is verder behoorlijk aangepast. Hij ligt 15 millimeter dichter bij het asfalt, de aerodynamica van de bodemplaat is aangepast, hij heeft een kleine achterspoiler en een handgeschakelde zesversnellingsbak met langere overbrengingen. Het resultaat? 95 gram CO2 als sedan, in plaats van 108 gram. Zo voldoet hij volgend jaar ook aan de eisen van 21 procent bijtelling. Voor de Combi verwachten we een marginaal hogere CO2-uitstoot.

Mooi detail; op papier heeft de Superb Greenline een range van 1.780 kilometer op de tank van 66 liter.

Frankfurt

Skoda neemt de Superb Greenline mee naar de IAA in Frankfurt. De beurs opent op 17 september zijn deuren voor het publiek. Tegen die tijd verwacht Skoda Nederland ook de prijzen voor de Superb Greenline te hebben.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0