| Door:

Leasetoppers Clio, 308 en V40 prominent in autoverkopen

De verkoopcijfers van nieuwe auto’s zitten flink in de lift en dat komt met name door een toename van leaseauto’s. Aan kop staat wederom de Renault Clio.

Vorige maand werden 22.5% meer auto’s op kenteken gezet in vergelijking met de maand augustus 2014. Over heel 2015 gezien staat de verkoopteller 4.8% hoger dan 2014 en mede gezien de eindsprint dit jaar verwachten we dat de autoverkopen in de lift zullen blijven.

14% bijtelling

Renault heeft met de Clio nog altijd een sterk aanbod en dus is het niet zo gek dat er vorige maand 3370 stuks de weg op gingen. Met name de Clio dCi 90 met 14% bijtelling is populair. Op de tweede positie in de ranglijst vinden we Volkswagen met de Golf (GTE). Peugeot ligt met de 308 goed in de markt omdat deze – ook als 308 SW – als een van de weinig modellen in het C-segment 14% bijtelling scoort.

Dat geldt in iets mindere mate voor de Volkswagen Polo, die op de vierde positie in het lijstje staat. Dit model boekt niet alleen succes met de 14%-diesel, maar ook de 1.0 TSI BlueMotion. De Volvo V40 staat ook in de top-5 bestverkochte modellen, vooral vanwege de V40 D2 Business Sport met 14% bijtelling. De uitlevering van dat model is gestart en dat zullen we de komende maanden gaan merken.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0