Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/5d1ab751cf287561ce8521040ffc95c923672b5b): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Verkopen elektrische auto's verdubbelen in 2016


| Door:

Twee keer zoveel elektrische auto’s in 2016

Als het aan Aumacon ligt, zijn de verkopen van elektrische auto’s volgend jaar twee keer zo hoog als dit jaar. Tegelijkertijd daalt het aantal verkochte plug-in hybrides van veertig- naar twintigduizend stuks.

In 2016 komen alle plug-in hybrides bij zakelijke inzet in aanmerking voor 15% of 21% bijtelling. De verwachting is daarom dat de interesse in de volledig elektrische auto stijgt, zelfs zodanig dat er een verdubbeling van de afzet in zicht is. De reden laat zich raden: elektrische auto’s komen in aanmerking voor 4% bijtelling en daarnaast neemt ook het aanbod elektrische auto’s toe.

Nieuwe modellen

Onlangs werd bekend dat ook Hyundai medio 2016 een volledig elektrische auto presenteert. De in Europa best verkochte elektrische auto - de Nissan LEAF - krijgt bovendien een grotere actieradius. Ook de BMW i3 krijgt een krachtiger accupakket in ruil voor meer elektrische kilometers. Tesla introduceert volgend jaar de Model X cross-over.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0