Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_l4gcdvrrr228ldpigm2u24j643, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Introductie nieuwe Volvo S90 van start


| Door:

De nieuwe Volvo S90 is er klaar voor

Na de Volvo XC90 is de nieuwe S90 het grootste statement van Volvo sinds jaren. Niet alleen naar de Duitsers toe, maar ook als het om veiligheid en verfijning gaat.

Meer comfort 

De nieuwe S90 is een stuk langer dan de S80. Het nieuwe vlaggenschip deelt het platform met de nieuwe XC90 en dat levert een grotere wielbasis op, dus meer binnenruimte en comfort. Terwijl in het afwijkende interieur het TFT-tabletscherm weer een centrale plaats krijgt, creëert Volvo weer een comfortabele ambiance met zwarte of beige kleurstelling, B&W audio en de laatste veiligheidssystemen. 

City Safety verbeterd 

Naast de adaptieve cruise control met Pilot Assist – waarmee de S90 tot 130 km/u binnen de lijntjes blijft rijden – debuteert een wereldprimeur City Safety ‘3.0’. Dit systeem kan nu naast voetgangers en fietsers ook grote dieren zoals elanden en paarden detecteren, en zo nodig ingrijpen om een aanrijding te voorkomen. De V90 krijgt deze nieuwste innovaties uiteraard ook, maar die wordt pas in het voorjaar van 2016 onthuld, en komt dan – net als de S90 – na de zomer op de markt.

Viercilinders (plug-in hybride) 

Volvo maakt voor de aandrijving van de S90 gebruik van viercilinder benzine- en dieselmotoren. Daar hoort ook de T8 uitvoering bij waarmee de S90 over plug-in hybride techniek beschikt. Precieze specificaties zijn nu nog niet bekend, deze volgen waarschijnlijk bij de officiële onthulling in Gotenburg.

Introductie

De S90 beleeft zijn beursdebuut op de Detroit Auto Show 2016 en arriveert na de zomer van 2016 in de Nederlandse showrooms. Vlak voor de zomer gaan we er mee rijden. De Volvo V90 gaat in het voorjaar uit de doeken en komt ook in 2016 op de markt.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_l4gcdvrrr228ldpigm2u24j643, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0