Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_etdk20lv6cl909rkdblh0anpu5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/1eb25ff323a81398a88f4328ef2d25df4d5ebcc1): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
BMW 3 Serie Gran Turismo verder verfijnd


| Door:

Chique update voor BMW 3 Serie Gran Turismo

De BMW 3 Serie werd als Sedan en Touring verblijd met een facelift. Vanaf juli is de 3 Serie Gran Turismo aan de beurt, dus wat is er nieuw aan deze ruimste 3 Serie?

De ruimste BMW 3 Serie

De 3 Serie Gran Turismo werd drie jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd als ruimere 3 Serie met een iets hogere zit. Vanwege het eigen voorname gezicht van dat model was het niet nodig om samen met de 3 Serie Sedan en Touring van de facelift in 2015 te profiteren. De update voor het topmodel komt vandaag pas, maar de verschillen lijken klein.

Nog altijd is de 3 Serie Gran Turismo ongeveer 20 centimeter langer dan een gewone 3 Serie Sedan en genieten passagiers achterin van meer beenruimte vanwege de 11 centimeter grotere wielbasis. De bagageruimte kan zich ook meten met grotere sedans dankzij 520-1600 liter capaciteit.

Update

De Duitsers brengen het model deze zomer op smaak met vernieuwde LED-lampen inclusief LED-mistlampen, nieuwe kleuren en andere velgsets. Wie goed kijkt ziet ook een nieuw ontworpen onderspoiler van de achterbumper en de grotere uitlaatpijpen. Voor het interieur vond BMW het gebruik van nieuwe materialen zoals en (hoogglans zwarte) sierlijsten wel genoeg, maar niet voordat het de nieuwste BMW Navigatie Professional introduceerde. Dit systeem beleefde zijn debuut in de nieuwe 7 Serie en heeft een kersverse gebruikersinterface met verbeterde smartphonekoppeling.

Nieuwe motoren

Niet te zien maar wel een feit zijn de drie compleet nieuwe vier- en zescilinder benzinemotoren met 184 pk, 252 pk en 326 pk. Diesels geven acte de présence in de vorm van de 318d (150 pk) tot aan de 335d met 313 pk. Hiervan is de 325d met 224 pk is helemaal nieuw. Wederom is xDrive vierwielaandrijving als optie beschikbaar, op alle motorisaties behalve de 318d en 320d wordt de achttrapsautomaat in verbeterde vorm standaard geleverd. Hoewel alle varianten tussen 4.5 en 14% zuiniger zijn dan voorheen, profiteert de zakelijke rijder in 2016 niet van 21% bijtelling.

Uitvoeringen en uitrusting

BMW levert de 3 Serie Gran Turismo in de uitvoeringen Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport om de auto extra op smaak te brengen. In dat laatste geval is de kleur Estoril Blue beschikbaar zoals te zien op de beelden. Standaard komt de 3 Serie GT als rijkst uitgeruste 3 Serie voorrijden met Cruise Control, Emergency Call, Park Distance Control, opbergpakket, automatische climate control, keyless engine ignition, Servotronic, zes airbags, LED-koplampen voor dim- en grootlicht, LED-mistlampen, een kleurenscherm met hoge resolutie en iDrive Controller en handsfree voorziening voor telefoneren – inclusief USB-aansluiting en Bluetooth audiostreaming – en een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel.

Wat de 3 Serie Gran Turismo in vernieuwde vorm gaat kosten is nog niet bekend maar liggen naar verwachting rond zo'n 45 mille.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_etdk20lv6cl909rkdblh0anpu5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0