| Door:

'Elektrisch' merk Mercedes heet wellicht EQ

Het speciale merk van Mercedes-Benz voor elektrische auto's gaat vermoedelijk EQ heten.

Er komt steeds meer informatie naar buiten over de plannen van Mercedes om een speciaal merk voor elektrische auto's te creëren. Op basis van recent geregistreerde merknamen door Daimler, zou het merk wellicht EQ gaan heten.

Volgens het Britse Auto Express zouden de modellen van het merk EQ of Mercedes EQ een letter als toevoeging krijgen, bijvoorbeeld EQA. Het eerste model dat gepresenteerd zal worden gaat dan vermoedelijk EQS heten en moet het gaan opnemen tegen de Tesla Model S. In sommige markten - vooral die waar elektrisch rijden flink fiscaal wordt gestimuleerd zoals Nederland - heeft Mercedes behoorlijk last van Tesla. De EQS zou worden gebouwd op een nieuw modulair platform dat EVA heet, een afkorting voor Electric Vehicle Architecture. Het zou voor een brede range aan modellen bruikbaar moeten zijn. 

Mercedes zou overigens ook al enkele slogans hebben vastgelegd bij het Britse merkenbureau, zo meldt Auto Express. Het gaat onder meer om 'EQ Boost' en 'EQ Inside'. Naar verwachting zal Mercedes binnen enkele weken de definitief plannen ontvouwen voor een elektrisch merk en vrijwel zeker zal op de autoshow van Parijs een eerste product, al of niet in de conceptfase' worden getoond. 

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0