| Door:

Peugeot 5008 en Skoda Kodiaq komen Renault Espace vergezellen

Wat Renault deed met de Espace, doet Peugeot nu met de 5008. Op de Autosalon van Parijs zien we ruimte verpakt in een stoere jas. Skoda doet met de nieuwe Kodiaq ook mee met het feestje.

Renault zag als eerste dat een grote MPV uit de gratie raakt. Ruimte moet stoer worden verpakt want SUV’s winnen behoorlijk aan populariteit. Sterker nog, het is een van de snelst groeiende segmenten. Voor de Fransen reden om hun Espace en Grand Espace tot een crossover met SUV-trekjes te transformeren.

SUV-jas

Peugeot gaat nog een stap verder. Waar de 3008 crossover tot SUV werd gedoopt, staat op de Autosalon van Parijs nu ook de 5008 in nieuwe gedaante te schitteren. De riante MPV van weleer meet zich nu een SUV-jas aan, zonder in te boeten op ruimte en functionaliteit. Er zijn zeven zitplaatsen en de derde zitrij is zowel inklapbaar als uitneembaar. De tweede zitrij laat zich ook uitgebreid verstellen.

Concurrentie

De nieuwe 5008 is daarmee een regelrechte concurrent van de Espace, maar ondertussen komt ook Skoda zijn gezicht laten zien met de Kodiaq. Dit model is ietsje korter dan voorgenoemden maar staat ook als stoere SUV in het leven. Het interieur biedt plaats aan vijf- of zeven zitplaatsen en met slimheden volgens de Simply Clever filosofie van het merk heeft ook deze nieuwkomer de nodige flexibiliteit in huis.

Voorjaar 2017

Voorlopig heeft de Renault Espace nog even het rijk alleen want zowel de Peugeot 5008 als de nieuwe Skoda Kodiaq komen in het voorjaar van 2017 op de markt.

Lease de Renault Espace 5d

Renault Espace 5d
Renault Espace 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.8tce initiale paris 5p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 397,- Bereken zelf
1.8tce initiale paris 7p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 405,- Bereken zelf
1.8tce intens 5p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 349,- Bereken zelf
1.8tce intens 7p 165kW gpf edc aut prijs op aanvraag € 354,- Bereken zelf

Tags