Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/d34b1f40bc25e3853b10e4592392cc99fba08333): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
De Audi A5 voor de leaserijder is de A5 Sportback


| Door:

Het doek van de belangrijkste Audi A5-variant: Sportback

Na de onthulling van de nieuwe Audi A5 Coupé was het maar kort wachten op de hardloper. We doelen dan niet op de S5, maar op de vierdeurscoupé A5 Sportback.

Waar de Audi A5 het toonbeeld is van een Audi Coupé anno 2016, is de Sportback-versie degene die het meeste wordt besteld. Logisch, een vierdeursauto is een stuk praktischer en in combinatie met elegant-sportief design biedt Audi toch een interessant coupé-model voor leaserijder.  

Meer ruimte

De nieuwe generatie A5 Sportback is iets groter, staat breder op zijn wielen, heeft aangescherpt design en biedt meer bewegingsvrijheid voor de inzittenden. Zodoende is het voor de passagiers achterin beter toeven. Qua bagagecapaciteit veranderde er niet veel; die is nog steeds 480 liter.Verder profiteert de Sportback van de noviteiten uit de nieuwe A5 Coupé; reken dus op de audi virtual cockpit, de nieuwste MMI-navigatie, adaptieve cruise control met Stop&Go en Audi connect.

Benzine, diesel, aardgas

Onder de kap is er wel nieuws; de A5 Sportback wordt in tegenstelling tot de A5 Coupé maar net als de A4 Avant beschikbaar op aardgas danwel e-gas. Deze A5 Sportback g-tron gaat aan de bak met een 170 pk sterke 2.0 TFSI motor. Uiteraard zijn ook benzine- en dieselmotoren beschikbaar met vermogens tussen 190 pk en 286 pk. Die laatste betreft de 3.0 TDI quattro.

2017

De nieuwe Audi A5 en S5 Sportback arriveren begin 2017 bij de Audi-dealers. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0