Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_554bjc1nuq2rqt1vvfjl34ial2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/5a807116cbf4e6621298053fd64a7c0e103146dd): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Volvo presenteert de volledig nieuwe XC60


| Door:

Volvo presenteert de volledig nieuwe XC60

De Volvo XC60 is één van de meest succesvolle compacte SUV’s op de markt. Op de Autosalon van Genève heeft Volvo nu de volledig nieuwe, tweede generatie van de auto gepresenteerd.

Voor het uiterlijk van de nieuwe Volvo XC60 kiest het merk voor een geslaagde evolutie. De auto heeft en profil nog veel weg van het huidige model en daar is een XC90-sausje aan toegevoegd. De achterlichten herkennen we van de V90. Nieuw is wel dat de koplampen van de nieuwe XC60 met het grille zijn ‘verbonden’.

Semi-autonoom

Zoals we van het merk gewend zijn zit ook de XC60 weer vol met allerlei veiligheidssystemen. Een van de nieuwe systemen is Steer Assist. Dat systeem is onderdeel van het het City Safety-pakket en zorgt ervoor dat de auto zelf kan uitwijken als dat nodig is. Ook stuurt de auto zelf terug als je bijvoorbeeld op de andere weghelft dreigt terecht te komen of als bij het wisselen van rijstrook iemand in de dode hoek rijdt. Optioneel is Pilot Assist, waarmee de auto tot 130 km/h zelf stuurt, gas geeft en remt.

Motoren

Bij introductie begint het motorenaanbod met de D4-dieselmotor, met een vermogen van 190 pk. Daarboven volgt de D5 met 235 pk. De instapmotor op benzine is de 254 pk sterke T5, die boven zich de T6 met turbo, supercharger en een vermogen van 320 pk heeft staan. De snelste uitvoering is echter de plug-in hybride T8. De Twin Engine-aandrijflijn levert een vermogen van 407 pk, goed voor een sprint naar de 100 km/h in 5,3 seconden.

Uitrusting

Aan boord is onder andere een nieuw klimaatcontrolesysteem te vinden met vier zones. Het systeem draagt de naam CleanZone en dat is niet voor niets. De buitenlucht wordt namelijk eerst gefilterd voordat deze in het interieur terechtkomt. Het Sensus-infotainmentsysteem is voorzien van betere graphics. Uiteraard zijn Android Auto en Apple CarPlay beschikbaar voor de connectiviteit. Ook de Volvo On Call-diensten staan paraat.

Introductie

Hoewel er nog geen harde uitspraken worden gedaan over de marktintroductie, is wel al bekend dat tegen het einde van deze maand de prijzen bekend zullen worden. Half april gaat de nieuwe XC60 in productie, dus niet lang daarna zal de auto waarschijnlijk in de showroom te vinden zijn.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_554bjc1nuq2rqt1vvfjl34ial2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0