Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/06a162d1e4c0cbbc12e571a75d01b62202d44bd4): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nissan Qashqai grondig gefacelift


| Door:

Nissan Qashqai grondig gefacelift

De succesvolle Nissan Qashqai heeft een facelift ondergaan. De nieuwe neus springt letterlijk het meest in het oog, maar er is ook een nieuwe topuitvoering en op de optielijst staat semi-autonome rijtechnologie.

Nissan voorziet de nog altijd succesvolle Qashqai van een grondige facelift, waarbij de nieuwe neus letterlijk het meest in het oog springt. Verschillende kleine aanpassingen aan de gebruikte materialen en het onderstel maken de auto stiller voor inzittenden. Aan de uitrustingsniveaus wordt een nieuw topmodel toegevoegd, de Tekna+. Die heeft onder andere nappaleer en 3D-stiksels aan boord.

Nieuwe opties

Het interieur is voorzien van betere materialen en een nieuw, multifunctioneel stuurwiel. Daarmee kunnen enkele functies bediend worden zonder de handen van het stuur te hoeven halen. Het NissanConnect-infotainmentsysteem krijgt een nieuwe interface en het geluid kan nu optioneel worden verzorgd door zeven Bose-speakers. Voor de aankleding van het exterieur zijn nieuwe velgdesigns en lakkleuren geïntroduceerd, waaronder het afgebeelde blauw.

Semi-autonoom

Tot slot het belangrijkste nieuwe item op de optielijst: ProPilot. Met dat systeem kan de Qashqai op de snelweg zelfstandig sturen, gas geven en remmen. Bij de ‘gewone’ veiligheidssystemen is de autonome (nood)rem nu ook uitgerust met voetgangersherkenning. Volledig nieuw voor de Qashqai is een systeem dat kruisend verkeer achter de auto in de gaten houdt bij het in- en uitparkeren.

Eind zomer leverbaar

Vanaf het einde van de zomer is de gefacelifte Nissan Qashqai leverbaar. De prijzen zullen dan ongetwijfeld ook iets wijzigen, dat horen we tegen die tijd. Het ProPilot-systeem volgt iets later, namelijk begin 2018.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0