Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_eeimluqbsnehr2dfpoetn71pm5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/c77e0a5359b5aa327e8405049dbb777d0fecdfc1): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Suzuki onthult derde generatie Swift


| Door:

Suzuki onthult derde generatie Swift

Suzuki heeft het doek getrokken van de derde generatie Swift. De auto krimpt, groeit en krijgt voor het eerst veiligheidssystemen met laser en radar.

De nieuwe, derde generatie Swift is in mindere mate een evolutie van zijn voorganger dan het huidige model dat was. Toch is de nieuwe Swift duidelijk herkenbaar als de Swift. Tegen de algemene trend in, is de nieuwe Swift ietsje kleiner dan het huidige model. Toch is er wel iets meer interieurruimte, wat vooral ten goede komt aan de bagageruimte. Die meet nu 265 liter.

De Japanners hebben de auto vrij licht weten te houden, 815 kg om precies te zijn. Samen met een directe besturing moet dat gaan zorgen voor een auto die veel rijplezier biedt.

Uitrusting

De standaarduitrusting bestaat uit onder meer airconditioning, een met leer bekleed stuurwiel en digitale radio met Bluetooth-verbinding. Voor een uitgebreider infotainment moet een niveau hoger worden gekeken. Nog weer een trede hoger volgen ook onder meer de nieuwe veiligheidssystemen. Bij het meest volledige infotainment kan de smartphone verbonden worden door middel van MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay. De bediening verloopt via een 7-inch touchscreen, dat ook met handschoenen aan bediend zou moeten kunnen worden.

Motoren

De instapmotor is de viercilinder 1.2 DualJet met een vermogen van 90 pk. Daarboven volgt de driecilinder 1.0 BoosterJet, die ondanks de mindere motorinhoud en cilinder een vermogen van 110 pk levert. De 1.0 BoosterJet is er ook met Smart Hybrid-technologie. Standaard wordt een handgeschakelde vijfbak geleverd, maar de smart hybridvariant krijgt een CVT-automaat mee.

Veiligheid

Voor het eerst is een Suzuki uitgerust met veiligheidssystemen die ook gebruik maken van laser- en radartechnieken. Onder andere het autonome noodremsysteem maakt hier gebruik van, evenals de adaptieve cruise control, de rijstrook- en de grootlichtassistent.

Marktintroductie

Vanaf eind april staat de nieuwe generatie Suzuki Swift bij de Nederlandse dealers.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_eeimluqbsnehr2dfpoetn71pm5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0