Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/aabe936264d1e3c8615162d5ddffc336c237eb3f): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse gepresenteerd


| Door:

Vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse gepresenteerd

Mercedes-Benz heeft de vernieuwingen voor de S-Klasse nu in volledigheid onthuld. Er zijn onder meer nieuwe motoren, meer technologie en meerdere kleine wijzigingen.

Een van de belangrijke nieuwtjes lichtte het merk vorige week al uitgebreid toe. Dat zijn de nieuwe, semi-autonome rijtechnologieën onder de noemer Intelligent Drive. Daarmee remt de auto onder andere zelf af voor bochten en kruispunten wanneer dit nodig is om veiligheidsredenen of voor het comfort van de inzittenden.

Nieuwe motoren

Het nieuwe motorenaanbod lichtte het merk nog niet eerder in volledigheid toe. In de vernieuwde S-Klasse is onder andere een nieuwe zes-in-lijn biturbo dieselmotor. Die is er naar keuze met 286 of 340 pk. Verder is de nieuwe motor voorzien van cilinderuitschakeling. Ook voor benzine komt er een nieuwe zes-in-lijn in twee vermogensversies, maar daarover is verder nog niets bekend.

Verder is er een nieuwe V8 biturbomotor die een vermogen van 469 pk levert en eveneens is voorzien van cilinderuitschakeling. De nieuwe V8 is te vinden in de S560, ook leverbaar als Mercedes-Maybach. In de Mercedes-AMG S 63 4Matic hangt het blok ook en dan levert het een vermogen van 612 pk.

Alle nieuwe motoren zijn krachtiger én zuiniger dan de motoren die ze vervangen.

Plug-in hybride

Na de facelift zal de S-Klasse ook leverbaar worden als plug-in hybride met een 13,3 kWh-accupakket. Met een volle batterijlading heeft de auto een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer. De 7,2 kW-boordlader in combinatie met een Mercedes-Benz wallbox maakt het mogelijk om sneller op te laden dan voorheen.

En verder

De facelift van de Mercedes-Benz S-Klasse brengt ook kleinere nieuwtjes met zich mee. Zo is de auto voorzien van een nieuw type koplampen, die meer zicht bieden. Verder is ‘curve tilting’ nu ook leverbaar voor de S-Klasse Limousine. Nieuw bij de uitrusting is een welnessfunctie. Het Energizing-comfortprogramma laat de verschillende comfortvoorzieningen aan boord optimaal samenwerken en biedt zo verschillende welnessprogramma’s. Die programma’s duren elk tien minuten. Verder is het interieur voorzien van een nieuw stuurwiel en nieuwe, 12,3-inch grote schermen. Smartphones kunnen nu standaard draadloos worden opgeladen en de Concierge Service is uitgebreider geworden.

Introductie

In juli wordt de vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse geïntroduceerd op de Europese markt.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0