Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_7k46tk43m6jrfb5p7hmb8lug73, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/3a5636d818cf9ec408172984ffb4170fb792f604): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Ook Audi presenteert concept voor vierdeurs coupé-SUV


| Door:

Ook Audi presenteert concept voor vierdeurs coupé-SUV

Op de Shanghai Motor Show heeft ook Audi een vierdeurs coupé-SUV onthuld. De conceptcar luistert naar de naam E-Tron Sportback en krijgt in 2019 een productieversie.

Eerder deze week maakte Audi ons warm met enkele designschetsen en close-ups van een nieuwe, volledig elektrische conceptcar. Die auto is nu onthuld en luistert naar de naam E-Tron Sportback. De auto blijkt meerdere overeenkomsten te hebben met Volkswagens I.D. Crozz conceptcar.

Prestaties

De Audi E-Tron Sportback heeft drie elektromotoren aan boord, een op de vooras en twee op de achteras. Het gecombineerde vermogen is 436 pk, wat met de Boost-modus tijdelijk wordt verhoogd naar 504 pk. De 100 km/h is in 4,5 seconden bereikt. De actieradius bedraagt 500 kilometer volgens de NEDC-meetcyclus. Het opladen van de 95 kWh-batterij kan via een Combined Charging System met zowel AC- als DC-aansluitingen. Een laadtijd is nog niet bekendgemaakt.

Communicerende LED’s

Niet alleen de actieradius, maar ook de LED-techniek van de E-Tron Sportback komt overeen met die van Volkswagens I.D. Crozz. Beide auto’s kunnen door middel van dynamische LED-verlichting communiceren met medeweggebruikers. Ook het begroeten van de bestuurder als die aan komt lopen behoort tot de mogelijkheden.

Geen spiegels maar schermen

De E-Tron Sportback, die ongeveer even lang is als de Audi A7, staat op lichtmetalen velgen van maar liefst 23 inch. Zijspiegels heeft de auto niet. In plaats daarvan zijn kleine camera’s gemonteerd, die hun beelden op schermen in de portieren laten zien. Dit kunnen we in ‘de nabije toekomst’ al in productiemodellen verwachten, zo laat Audi weten.

Productie

De Audi E-Tron Sportback krijgt een productieversie en die kunnen we in 2019 op de markt verwachten. Het wordt het tweede volledig elektrische model van het merk, na de productieversie van de E-Tron Quattro. Mogelijk is de E-Tron Sportback een voorbode van de eerder aangekondigde Q4, die eveneens voor 2019 gepland staat.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_7k46tk43m6jrfb5p7hmb8lug73, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0